середа, 15 вересня 2010 р.

Про нагородження переможців конкурсу соціальних проектів за програмою Intel® «Шлях до успіху»


В представництві ПРООН відбулось нагородження переможців конкурсу.
За два роки, по всій Україні було реалізовано близько 550 учнівських дослідницьких і соціальних проектів для місцевих громад.
(В нашому районі працюють тільки декілька шкіл за цією програмою.)
«Ми пропонуємо усім озирнутися навколо себе, побачити проблему та знайти шляхи її вирішення»,- з такими словами звернулася до учасників конкурсу Ніна Дементієвська, координатор мережевих спільнот Проекту.

Перше місце у конкурсі на кращий соціальний проект здобула НВО "Вишнівська ЗОШ І-ІІІ ст.№1 – дитячий садок" (м. Вишневе, Київська обл.) за проект «Реклама». Мета проекту полягала у рекламуванні вистави, яку поставив шкільний гурток лялькового театру. Насправді, гурток працює вже давно і успішно, та мало хто з учнів знав про його діяльність. Рекламна кампанія, яку організували діти, використавши можливості інформаційно-комунікаційних технологій, допомогла зробити відомим не лише гурток, а й виставу, яка була поставлена для дітей молодших класів школи. Тепер у переможців нові плани щодо репертуару свого шкільного театру задля соціальної роботи з учнями молодших класів своєї школи та місцевої спільноти.
Лариса Олексійчук, вчитель Вишнівської школи, відмітила: «Діти захоплено працювали над проектом. На диво – дуже відповідально! Вони багато чому навчились. Дехто з відвідувачів вистави ще ніколи у житті не був в ляльковому театрі. Тому - це було свято для всіх!»

Кращою історією успіху стало есе на тему «Могут ли быть «успешными» «отвергнутые» дети?» Цю зворушливу історію написала Степаненко Тетяна про свою ученицю Віку, яка була дуже скромною, тихою, сумлінною дівчинкою, та попри все це, вона вважалася «ізгоєм» у класі. Завдяки умінням педагога та навчальній програмі Intel «Шлях до успіху» ставлення до дівчинки у класі змінилося, вона стала впевненішою і діти визнають її лідером у своїй школі. Ця історія успіху окремої дівчини може бути прикладом для багатьох інших дітей, які опинились у такій ситуації.
Ось, як написала у своєму есе Тетяна Степаненко: «Головне вміти створити таку ситуацію, щоб дитина проявила себе, розкрилася і показала всім своє «Я». Вікторії у цьому допомогла програма «Intel Шлях до успіху», яка дала можливість «відкинутій» дитині стати «успішнішою» і піднятися на першу сходинку успіху у своєму житті."

"Я дійсно дуже рада бачити реальні успіхи окремих дітей, груп та цілих громад після закінчення ними тренінгу за програмою Intel «Шлях до успіху». Вони отримали не лише такі важливі вміння як ідентифікація та вирішення проблем у своєму оточенні, маленькому середовищі, а й надбали реальний досвід спільної творчої роботи задля своєї спільноти. У багатьох покращились відносини, і не лише між собою, а й з вчителями та батьками. Якщо таких людей, як ці переможці конкурсу, буде багато, і кожен зробить свій внесок, то разом вони можуть досягнути синергетичного ефекту і змінити життя на краще»,- відзначила Тетяна Нанаєва, директор освітніх та соціальних програм Intel в Україні.
Привітати переможців конкурсів та вручити їм пам’ятні призи завітали також:
Ігор Хохіч, директор департаменту молодіжної політики Міністерства України у справах сім'ї, молоді та спорту;
Джованні Моцареллі, координатор програми Волонтери ООН в Україні;
Ірина Депенчук, помічник Програми Волонтерів ООН;
Тетяна Кудіна, спеціаліст з координування проектів Програми розвитку ООН в Україні;
Олена Овчиннікова, помічник Координатора системи ООН та Постійного представника ПРООН в Україні.
Евгенія Петрівська, Національний менеджер Молодіжного проекту.

************* ****************** ********************
Увага!
Хто хоче викладати за цією програмою, може ознайомитися на сайті. Там є форма. яку треба заповнити, щоб пройти спеціальні курси.http://uspih.iteach.com.ua/about/how-to-join/

Немає коментарів:

Дописати коментар