середа, 17 жовтня 2018 р.

Тренінг

17 жовтня 2018 року на базі Національного центру «Мала академія наук України» було проведено навчальний тренінг в рамках Всеукраїнського науково-освітнього проекту «Впровадження інноваційних освітніх технологій в системі МАН України». Учасниками цього заходу стали 35 вчителів інформатики Києво-Святошинського району, Пещеріна Т.В. – заступник директора з навчально-виховної роботи Національного центру «Мала академія наук України», Легка Н. – керівник тренінгів лабораторії експериментальних досліджень ExLab,  Артамонов Є.Б. – кандидат технічних наук Національного авіаційного університету.
Учасники навчального тренінгу ознайомились із роботою лабораторії експериментальних досліджень ExLab. Отримали детальну інформацію про можливість співпраці та залучення до навчання учнів 9-11 класів  за програмою курсів з робототехніки «RASPBERRY PI» і програмуванню «Основи практичного програмування мовою Python».
У цікавій формі для вчителів інформатики був проведений майстер-клас з теми «Google Docsофіс, який завжди з тобою» Артамоновим Євгеном Борисовичем, на якому були представлені порівняння інструментів Google Docs з інструментами MS Office, продемонстровані зручності та відмінності при їх використанні. Було розглянуто роботу додатків відповідного програмного забезпечення та зроблені необхідні акценти на доцільності використання тих чи інших можливостей відповідних додатків.
На майстер-класі були розглянуті наступні питання:
  1. Введення в роботу з Google-документами.
  2. Порівняння інструментів Google Docs з інструментами MS Office.
  3. Швидкий старт в роботі з текстовими документами Google Docs.
  4. Як навчити Google Таблиці тому, що знає MS Excel.
  5. Презентації онлайн – простіше простого.
  6. Потужна сила Google-форм.
  7. Представлення доступу та можливості одночасної роботи з документами.
Також було презентовано діяльність Національного центру «Мала академія наук України» та можливість співпраці наукових співробітників центру з закладами освіти району.
Педагоги були зацікавлені роботою центру, активно працювали на майстер-класі та виявили бажання продовжити співпрацю з лабораторією експериментальних досліджень ExLab. 
По завершенню заходу, учасники навчального тренінгу отримали сертифікати.
Невимушена творча атмосфера методичного заходу була доброзичливою, сприяла міжособистісному спілкуванню вчителів.




Немає коментарів:

Дописати коментар