неділя, 6 жовтня 2019 р.

Вітаємо!

Результат пошуку зображень за запитом "день вчителя"
 День вчителя у світі святкують 5 жовтня з 1966 року, коли на Спеціальній міжнародній конференції про статус учителів підписали документ «Рекомендації, що стосуються статусу вчителя». Це перший документ, який визначив умови праці вчителів у всьому світі. У Радянському Союзі вітати вчителів офіційно почали з 1980 року. День вчителя в Україні святкують з 1994 року, згідно з указом Президента, 6 жовтня, як в інших пострадянських країнах: в Азербайджані, Білорусі, Казахстані, Киргизстані й Латвії.

В Україні в наш час  День працівників освіти відзначається в першу неділю жовтня. 


          Нагадаємо, в Україні 31 жовтня 2019 року проведуть незалежне тестування професійних компетентностей вчителів, які є учасниками експерименту з сертифікації педагогічних працівників – так зване, ЗНО для вчителів. Програма і характеристики тесту вже затверджені.
      Раніше в Міністерстві освіти і науки України розповіли про намір зробити обов’язковим після бакалаврату ЗНО з іноземної мови. При вступі на магістратуру обов’язковим буде володіння англійською мовою на рівні В2, для його підтвердження необхідно скласти Єдиний вступний іспит (ЄВІ).

Немає коментарів:

Дописати коментар