вівторок, 5 листопада 2019 р.

Семінар-практикум для вчителів інформатики району


  28 жовтня 2019 року в Крюківщинській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів відбувся семінар-практикум для вчителів інформатики району. Захід пройшов у конструктивній діловій  обстановці, було розглянуто ряд важливих, цікавих  питань які турбують вчителів інформатики та потребують детального розгляду в колі однодумців.

 Планом заходу було передбачено висвітлення питань особливостей вивчення мови програмування Python у курсі викладання інформатики в 7-9 класах та доцільності її використання при розв’язування олімпіадних задач.
  Вчитель Крюківщинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Смірнова Олена Юріївна на високому рівні, досить доступно і методично грамотно висвітлила, непросту для вчителів інформатики, тему використання мови програмування Python в навчальному процесі. Були дані цінні рекомендації щодо спрощення і пришвидшення роботи програм написаних мовою програмування.

Досвідом своєї роботи поділилась вчитель-методист Вишнівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №4 Мякенька Тетяна Миколаївна, яка присутнім запропонувала певні методичні прийоми пошуку обдарованих учнів та роботи з ними, а також розповіла про методи підготовки обдарованих учнів до олімпіад з інформатики.


  Вчитель Крюківщинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Руднік Олена Вікторівна ознайомила присутніх з новим он-лайн середовищем  Coggle, яке призначене для створення ментальних карт. Вчителів зацікавив новий сервіс, тому що він виявився простішим у використанні ніж інші досі відомі сервіси.

   В рамках семінару практикуму відбувся практичний майстер-клас з використання Інтернет сервісів у роботі вчителя при створенні тестів для контролю знань учнів. Вчителі інформатики знайомі з багатьма он-лайн можливостями створення тестів, але майстер-клас вчителя географії Боярської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №1 Загури Сергія Васильовича привніс нове творче піднесення та натхнення колег до використання нових можливостей тестових середовищ. Вчителям був запропонований симбіоз використання он-лайнових тестових середовищ з використанням мультимедійного стаціонарного обладнання комп’ютерного класу, смартфонів та карток.  Вчителі із захопленням самі приймали участь у тестуванні та створювали власні тести.

  Семінар-практикум завершився емоційним обміном думками, враженнями від виступів та схвальними відгуками про розглянуті актуальні для вчителів інформатики теми.

Немає коментарів:

Дописати коментар