четвер, 1 грудня 2011 р.

Новини програми Microsoft «Партнерство в навчанні»

Випуск 8 | Грудень 2011

Шановні освітяни і партнери освітньої програми Microsoft «Партнерство в навчанні»,
Ви отримали зимовий випуск бюлетеню освітньої програми Microsoft «Партнерство в навчанні», який ми вирішили присвятити творчості у навчальному процесі. Найбільшими порадниками для учнів у творчих починаннях є їхні вчителі. Вчитель - людина, яка спрямована в майбутнє, він формує у молодих людей прагнення оновлення та покращення оточення, в якому вони живуть.
Наразі навчальні заклади України мають іти новим шляхом, за межі традиційних моделей викладання для реалізації свого потенціалу. Одним з напрямів підвищення рівня середньої освіти є поширення використання серед українських педагогів інформаційно-комунікаційних технологій у навчальному процесі.

Яна Курченко, керівник освітньої програми Microsoft «Партнерство в навчанні», «Майкрософт Україна»
yanak@microsoft.com

Визначено «Вчителя-новатора» 2011 року

22 листопада 2011 року компетентне журі визначило переможців Восьмого всеукраїнського конкурсу «Вчитель-новатор», який проводила компанія «Майкрософт Україна» за сприяння Інституту іноваційних технологій і змісту освіти Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України. Цього року в Конкурсі взяла участь рекордна кількість учасників – близько 1000 педагогів представили на розгляд журі 1020 робіт. Члени журі відібрали 11 найкращих робіт і визначили переможців конкурсу за 6 номінаціями, а також переможця гран-прі.

Гран-прі конкурсу отримала Ірина Леонідівна Фрідман з роботою «Використання ІТ при реалізації проекту "Коріння"».

10 дипломантів конкурсу:
Бєлянкіна Тетяна Іванівна «Комплекс навчально-контролюючих програм "Математичні тренажери" для учнів 5 класів»
Бройченко Анатолій Герасимович «Комплекс уроків-презентацій "Віртуальний учитель 1"»
Зарудня Тетяна Олександрівна «Інтерактивні мультимедійні навчальні матеріали з геометрії» (8 клас)
Захлюпаний Володимир Миколайович «Геометрія» 7 клас
Комарівський В'ячеслав Дмитрович «Web-розробка "Стереометричні задачі"»
Комбарова Анжеліка Олександрівна «Електронний посібник "Веселий букварик"»
Таран Віра Петрівна «Мультимедійний посібник "Вегетативні органи рослин"»
Тур Лариса Іванівна «Тільки той, хто пам’ятає минуле гідний майбутнього»
Шилова Юлія Валеріївна «Створення освітнього середовища для вчителів, учнів та батьків засобом «Блога учителя інформатики»
Ящук Андрій Валентинович «Захід присвячений 50 річниці пілотованого польоту в космос»
Роботи переможців можна знайти у розділі «Матеріали учасників конкурсу» спільноти Восьмого всеукраїнського конкурсу «Вчитель-новатор». Крім того, презентацію робіт переможцями на Всеукраїнському форумі вчителів-новаторів «Партнерство в навчанні» можна буде дивитися в онлайні.

ІІІ Всеукраїнський форум вчителів-новаторів вже у грудні!

14 грудня 2011 року у м. Києві втретє відбудеться Всеукраїнський форум вчителів-новаторів «Партнерство в навчанні». Запрошуємо Вас взяти участь у заході і таким чином зробити внесок у підвищення рівня освіти в Україні шляхом просування новітніх технологій у роботі вчителів та учнів!
Окрім можливості отримати нову інформацію про використання технологій в освітній сфері, для учасників Форуму – це ще й налагодження зв’язків з колегами, знайомство з успішними практиками застосування ІТ в освіті на прикладі конкурсних робіт Всеукраїнського конкурсу «Вчитель-новатор». Також не обминіть увагою можливість дізнатись про безкоштовні освітні та тренінгові програми.
Одним з найприємніших моментів даного заходу є нагородження переможців Восьмого всеукраїнського конкурсу «Вчитель-новатор».

Для участі у ІІІ Всеукраїнському форумі вчителів-новаторів «Партнерство в навчанні» буде відібрано 100 учасників, тому для підтвердження участі просимо зареєструватись на сторінці реєстрації. Участь у Форумі є безкоштовною.

Приєднуйтесь до інновацій, впроваджуйте нові розробки, перевершуйте технології та себе!

Українські освітяни – на Всесвітньому освітньому форумі Microsoft «Партнерство в навчанні»

Щойно делегація від «Майкрософт Україна» повернулась зі Всесвітнього освітнього форуму Microsoft «Партнерство в навчанні», що проходив з 5 по 11 листопада у Вашингтоні (США). Звичайно, з пустими руками українці туди не прибули! Цього року найбільшими досягненнями може хвалитись Сумська область, а саме гімназія Конотопської міської ради, честь захищати яку виборола директор гімназії Юлія Миколаївна Баранник.
У чому ж її здобутки?
Минулого року Юлія Миколаївна брала участь у програмі Microsoft «Школи-новатори», розробила довгострокові цілі з інформатизації свого навчального закладу, і була обрана з понад 200 шкіл-кандидатів зі всього світу для участі у Форумі для отримання нового досвіду та впровадження його на практиці. Під час роботи Форуму пані Юлія також презентувала досягнення української гімназії під час шкільної виставки делегатів.
Переповнена враженнями та натхненна на продуктивну роботу, Юлія Миколаївна повернулась до гімназії з планами на найближче майбутнє. Під її керівництвом вже впроваджується безкоштовний шкільний поштовий сервіс Live@edu, а на горизонті ще так багато можливостей!
Ознайомитись з деталями програми «Школи-новатори» та стати учасником цієї ініціативи можна на сайті освітньої програми Microsoft «Партнерство в навчанні».

Немає коментарів:

Дописати коментар