середа, 11 грудня 2013 р.

ФОРУМ







10.12.2013 року в приміщенні НТУ "Київський Політехнічний Інститут" відбувся міжнародний 

Форум Intel
 «Нові горизонти ІКТ в освіті».


Були представники 13 країн.





Прослухали виступи візіонерів у форматі TED-ex "Сучасні тенденції ІКТ в освіті"
Доповіді були цікавими. 









    Відбулася захоплююча панельна дискусія з міжнародними і національними експертами.
На Форумі працювали чотири тематичних сесії:
  • Комплексні рішення для створення інфраструктури навчального закладу. Нові форм-фактори комп'ютерної техніки для освіти.
  • Як інтернет сервіси змінюють школу. Соціальні мережі в освітньому процессі. Освітня галактика Intel. Підсумки першої онлайн конференції.
  • Професійний розвиток в галузі ІКТ. Презентація нових освітніх курсів та ресурсів Intel та партнерів.
  • Інноваційні педагогічні технології в програмі Intel "Шлях до успіху" (фасилітація, мережеві спільноти, формування і оцінювання навичок ХХІ сторіччя).
У форматі TED-ex відбувся виступ координатора програми Intel «Шлях до успіху» Ніни Дементієвської «Інструменти і технології формування і оцінювання навиків 21 сторіччя».
  Програма «Шлях до успіху» на Форумі була представлена секцією "Інноваційні педагогічні технології в Intel "Шлях до успіху".


  Учасники секції мали нагоду прослухати виступи російських колег з проекту "Навчаємося з Intel" - менеджера програми Петрової Оксани Геннадіївни та координатора загальнопрограмних конкурсів Урсову Ольгу Володимирівну (Псков, Росія).
   Ще один запрошений гість – голова Ради Міжнародного фонду взаємодопомоги і соціального інвестування Вадим Георгієнко (Одеса, Україна) розповів про нові можливості для пошуку партнерів та оцінки соціальних проектів у виступі «Розширюючі Хмару: нові можливості і інновації в організації проектної діяльності школярів». 
    Своїм оригінальним досвідом реалізації програми «Шлях до успіху» в різних областях України поділилися також наші регіональні координатори у своїх виступах:
-    Десятов Дмитро Леонідович, вчитель-методист, к. пед. н., доцент кафедри суспільнознавчої освіти Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, регіональний координатор програми Intel «Путь к успеху» -   «Мережева освітня спільнота фасилітаторів програми Intel «Шлях до успіху» в Миколаївській області»
-    Чала Марина Станіславівна, Кіровоградський інститут післядипломної педагогічної освіти - «Досвід Кіровоградської області роботи в програмі з дітьми з особливими навчальними потребами»
-    Васильченко Світлана Володимирівна, старший викладач кафедри інформатики і інформаційних технологій в освіті (кафедра ІІТО) Запорізького інституту післядипломної педагогічної освіти (ЗОІППО) - «Шлях Запорізької області до успіху»
    А координатор по моніторингу програми “Шлях до успіху” в Україні Алла Петрівна Забарна розповіла про корисність моніторингу для фасилітаторів у виступі «"Ура! Моніторинг" Як моніторинг допомагає вчителям і керівникам бути одною командою». 
  Дуже приємно було бачити багатьох учасників форуму, що фотографувалися біля емблеми, яку намалювала учениця 9 класу Валентина Троц (Вишнівська ЗОШ І-ІІІ ступенів №1) і посіла ІІ місце в конкурсі емблем програми "Шлях до успіху".

                                                Учасники Форуму:  Писаревська О., Олексійчук Л., Орлова М.

Немає коментарів:

Дописати коментар