середа, 6 квітня 2011 р.

"Samsung назустріч знанням - 2011"

"Samsung назустріч знанням - 2011": на шляху до інформаційного суспільства
       У рамках соціальної програми "Samsung назустріч знанням", яка пройде вже в п'ятий раз, компанія "Samsung Electronics Україна" проводить конкурс серед учнів і вчителів середніх шкіл. Головний призовий фонд - три цифрові лабораторії.
       Компанія "Samsung Electronics Україна" оголошує про продовження соціальної ініціативи, орієнтованої на учнів і вчителів середніх шкіл України.
      Мета програми "Samsung назустріч знанням" - поглиблення знань учнів середніх шкіл в області інформаційних і комунікаційних технологій (ІКТ), ліквідація комп'ютерної неграмотності і вдосконалення процесу навчання.
     Програма стартувала в 2006 році, і за чотири роки нові комп'ютерні класи та мультимедійні лабораторії були встановлені в 35 школах - переможцях конкурсу есе.

         Черговий, п'ятий, "сезон" програми "Samsung назустріч знанням" пройде з 24 лютого по 24 квітня 2011 року за підтримки компаній Intel і "Майкрософт-Україна", а також Інституту інноваційних технологій і Міністерства освіти.
         У цьому році школи, які переможуть у новому конкурсі, отримають у своє розпорядження цифрові лабораторії, до складу яких увійдуть телевізор, цифрові фото- та відеокамера, ноутбук, два нетбуки і багатофункціональний пристрій Samsung.

         Крім лабораторій для шкіл, автори есе-переможців отримають індивідуальні призи - мобільні телефони Samsung.

         Взяти участь у конкурсі можуть учителі та учні всіх середніх шкіл України. Для цього від кожної школи знадобляться по дві конкурсні роботи: невелике есе (до 300 слів) на тему "Школа майбутнього", написане учнем, і ідея освітнього проекту, що претендує на грант, складена вчителем.

       Під заявкою на грант розуміється опис проекту, що претендує на один з головних призів - цифрову лабораторію від Samsung. Проект має бути спрямований на ефективне застосування цифрових технологій у прикладному навчанні.

      Есе та заявку на грант необхідно надіслати організаторам конкурсу не пізніше 24 квітня 2011 року, скориставшись електронною формою за адресою http://education.samsung.ua або поштою: 01135, м. Київ, а/с "Самсунг" з поміткою "Програма "Samsung назустріч знанням - 2011".

Для акції діє лінія підтримки 0-800-502-00-00 (всі дзвінки зі стаціонарних телефонів в межах України безкоштовні).


За матеріалами: Освіта.ua

ПРИЙМАЙТЕ  УЧАСТЬ!

Наука ХХІ століття, перспективні напрями розвитку


19 березня 2011 року учень 8-А класу НВО "Вишнівська ЗОШ І-ІІІ ст. №1 - дитячий садок" Ошийко Ярослав був учасником Всеукраїнського виїзного лекторію-практикуму "Наука  ХХІ століття, перспективні напрями розвитку" в м.Фастові.
        З метою пропаганди і популяризації наукових знань серед учнівської молоді, ознайомлення з сучасними напрямами розвитку науки, техніки і технологій, стимулювання пізнавальної активності учнів  Національний центр "Мала академія наук України" спільно з Національною академією наук України, Національним технічним університетом України "Київський політехнічний інститут" започаткували постійно діючий виїзний лекторій-практикум "Наука  ХХІ століття, перспективні напрями розвитку".
Відкрила захід Мережинська О.Г. - директор Київського обласного комунального позашкільного навчального закладу "Мала академія наук учнівської молоді".
      Цікавими були лекції:
     "Воднева енергетика - енергетика майбутнього" - Солонін Ю.М., член-кореспондент НАН України, доктор фізико-математичних наук, Інститут проблем матеріалознавства імені І.М. Францевича НАН України.
     "Матеріали - основа розвитку цивілізації" - Лобода П.І., декан інженерно-фізичного факультету Національного технічного університету України "Київський політехнічний інститут" , доктор техн. наук, професор.
     "Міжатомна взаємодія - причина існування світу" - Зауличний Я.В., завідувач кафедри металознавства та термічної обробки інженерно-фізичного факультету Національного технічного університету України "Київський політехнічний інститут", доктор технічних наук, професор.
     Були проведені також консультаційні заняття, відбувся перегляд відеофільму "Освітні проекти Малої академії наук України".

Немає коментарів:

Дописати коментар